Wijkvereniging HoornesRijnsoever

 

Dames GymMisschien is het u ontgaan of heeft u er nooit aandacht aan besteed, maar elke woensdag ochtend is het in het wijkgebouw een sportieve bedoening. 

Al heel wat jaren geef ik van 9:00 tot 10:00 uur dames gym. Misschien kijkt u wel eens naar Nederland in Beweging op televisie en wellicht doet u zelfs (stiekem) mee in uw woonkamer! Hier kunt u het best mee vergelijken. We hebben muziek aan maar deze draait op de achtergrond. We doen een warming -up rondje, doen rek - en strekoefeningen. Maar ook aan spierkracht voor bijvoorbeeld, buik, been en billen.


Uw evenwicht komt ook aan de beurt door balansoefeningen en komt wel eens voor dat iemand zegt dat ze dezelfde oefeningen heeft gekregen van de fysio. Mijn achtergrond is dan ook die van oefentherapeuten Mensendieck!


Fijn en gezellig


Het is elke woensdagochtend niet alleen een sportief gebeuren maar ook heel gezellig. Want velen drinken na afloop nog even een fijne kop koffie met elkaar. Zo nu en dan staat er iemand op met de vraag of we nog eens ergens een hapje gaan eten voor wie zin heeft. Waaruit weer blijkt dat we het als groep goed hebben en het is fijn om dingen te delen met elkaar.


Wanneer u zich nu afvraagt of dit misschien ook iets is voor uzelf, schroom dan niet en kom gewoon na de zomervakantie in september eens binnenlopen, met een handdoek op de woensdagochtend 09:00 uur en draai spontaan eens een les mee! 


Ik zie u graag komen; tot ziens!


Sandy de Held - Minnee